Koreyalı tədqiqatçılar inəklərdən əzələ və yağ kök hüceyrələrindən nümunələr götürərək onları düyüyə köçürüblər. Təcrübənin nəticəsi yüksək miqdarda protein və yağ olan taxıl məhsulunun yaradılması idi. Texnologiya kommersiyalaşdırıla və son dərəcə yüksək qida dəyəri olan məhsul yaratmaq üçün istifadə edilə bilər.
Əslində, alimlər mal əti və düyü hibridini yaratmağa nail olublar. Texnologiyanın prinsipi demək olar ki, süni ətin sintezi ilə eynidir, lakin bu dəfə təcrübə müəllifləri hüceyrə böyüməsi üçün əsas kimi düyü dənələrini seçiblər.
Əvvəlcə düyü balıq jelatini ilə örtüldü, bundan sonra tədqiqatçılar əzələ və yağ kök hüceyrələrini taxıllara “qoydular”. Bir həftə yarımdan sonra elm adamları zülal komponentləri ilə zəngin olan çəhrayı taxıl quruluşu əldə etdilər.
Əzələ hüceyrəsi əsaslı düyü mal əti və ya badama bənzər bir ləzzətə sahib idi, daha çox yağ tərkibli taxıllar isə qaymaqlı, hindistan cevizinə bənzər bir ləzzətə sahib idi. Tədqiqat inkişaf etməkdə olan regionların ehtiyaclarını ödəyə bilən davamlı qida məhsulu yaratmaq üçün qapı açır. İndi elm adamları «mal əti» düyününün qida dəyərini artırmağı və onun kommersiyalaşdırılması texnologiyasını genişləndirməyi planlaşdırır.