“Ağıllı” qaşıq yeməyin dadını yaxşılaşdırır

“Ağıllı” qaşıq yeməyin dadını yaxşılaşdırır

Yaponiyanın “Kirin” şirkəti elektrodlardan istifadə edərək dillə təmasda olan, insana ağızda duzun dadına baxmağa imkan verən elektrik qaşıq formasında qeyri-adi yeniliyi təqdim edib. Qurğu natriumda az olan qidalara ehtiyacı olan insanlar üçün uyğundur.Texnologiya olduqca sadədir. Qadcet dilə toxunduqda natrium ion molekullarını cəmləşdirmək üçün kiçik elektrik cərəyanı yaradır. Şirkətin əsas məqsədi insanlara aşağı natriumlu qidaları diyetlərinə daxil etməyə imkan verməklə daha sağlam qidalanmağa imkan verməkdir.
İdeya müəllifləri texnologiyanı çubuqlar dəstində sınaqdan keçiriblər. Alimlər onları biləyinə bərkidilmiş batareyaya birləşdiriblər. Təcrübə nəticəsində Kirin məhsulların duzlu dadını 50% artıra bilib.Qurğununu 200 ədəd məhdud tirajla buraxılması planlaşdırılır. Kirin onların dəyərini 127 dollar qiymətləndirdi. Şirkət 2025-ci ildə kütləvi istehsala başlamağı planlaşdırır. İstehsalçı beş il ərzində bu qaşıqlardan 5 milyonunu göndərmək niyyətindədir.