Yetişdirmə prosesi 17 gün çəkdi və hazır məhsul, tədqiqatçıların fikrincə, təbii filetolardan dadı, rəngi və teksturasına görə fərqlənmir. Bu barədə “Science of Food” jurnalında dərc olunan araşdırmada ətraflı məlumat verilib.
Əzələ və yağ kök hüceyrələri, bədənin 80% -dən çoxunu təşkil edən böyük sarı croakerin toxumalarından əsas götürüldü. Alimlər bu hüceyrələri inkişaf üçün əlverişli şəraiti təmin edən xüsusi hazırlanmış üçölçülü jelatin əsaslı iskeledə (qidalı mühit deyilən) yerləşdirdilər.
Alimlər qeyd edirlər ki, piy kök hüceyrələri qidalı mühitdə yaxşı inkişaf göstərib, lakin əzələ hüceyrələrinin diferensiasiya effektivliyi aşağı olub. Buna görə də, hazırda laboratoriya filesi daha çox görünən toxuma quruluşu olmayan, insanların vərdiş olaraq ət kimi qəbul etdiyi boş bir kütlədir. Belə bir məhsulun gələcəkdə okean balıqlarını əvəz edəcəyi və tükənmiş ehtiyatları bərpa edəcəyi qeyd edilir.